Ana içeriğe atla

Çukur 4. Sezon 12. Bölüm Fragmanı Analizi

Çukur dizisi tüm hızıyla devam ediyor. 4. Sezon 12. Bölüm Fragmanı Analizi sizlerle. 




Çukur 4. Sezon 12. Bölüm Fragmanı Detaylı Analiz

 Çukur’da Vartolu’nun gidişi birçok soru işaretini beraberinde getirdi. Afganistan senaryosuyla diziden ayrılan Vartolu, neden ayrıldı ve ne zaman geri dönecek? Bu süreçte Vartolu’yu hiç görebilecek miyiz ve işleyiş nasıl olacak? Cumali ve Efsun arasında yaşanacak sürpriz sahne herkesi ekranlara kilitleyecek. Bunun yanı sıra önümüzdeki hafta 1 veda daha bekleniyor. Çağatay’ın müthiş hamlesi, işlerin gidişatını tamamen değiştirecek. Karaca’nın sıradaki planı ne olacak ve hangi karakterle ilgili ölüm sinyali verildi? Çukur’un yeni lideri şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Evet tüm bu mevzuları, merak edilenleri, yeni gelişmeleri ve bomba detayları şimdi sizlerle paylaşacağız. Hemen videoya geçelim… Vartolu konusuna geçmeden önce kısaca geçtiğimiz bölümün final sahnesinden bahsedelim… Sinirlerine bir türlü hakim olamayan Cumali bu defa soluğu Efsun’un yanında aldı ve geçtiğimiz hafta kadınları koruyan Çukur’da bu defa Cumali bir kadına silah doğrulttu. Peki bu sahnede neler olacak? Cumali, babasının ölümünden sorumlu olanlardan biri olan Efsun’a ne yapacak? Elbette Efsun’u vurmayacak. Zaten hamile bir kadını vurması fazlasıyla tepkilere yol açar. 

Çukur Analiz


Cumali bu defa hassas bir mevzunun içinde bulacak kendini. Akın Cumali’nin Efsun’u öğrendiğini Yamaç’a mesaj atarak söylemişti ve Yamaç, abisinin anında Efsun’un yanına gideceğini bildiği için hızlıca Efsun’un evine gelecek ve tam bu anda heyecan dolu bir sahne yaşanacak. Yamaç ne olursa olsun Cumali’ye engel olmak isteyecek. Efsun’a zarar gelmesine izin vermeyecek. Zaten bununla ilgili spoilerı geçtiğimiz bölümde vermişti. Yamaç Efsun’la konuşurken “Tüm bunları benim için, beni sevdiğin için yaptın, ben olsam bende aynısını yapardım, seni sevdiğim için” diyerek Efsun’u kurtaracağının sinyalini vermişti. Aynı zamanda bu sahnede Efsun’un hamilelik durumu yine gün yüzüne çıkarak Cumali’nin hassas bir konu içinde kaybolması bekleniyor. Ne de olsa Cumali, anne karnındaki bebeğini kaybetmişti, aynı acıyı yaşatmak istemeyecektir. 



Evet Efsun’u babasının katillerinden biri olarak görüyor ancak, nasıl ki Kahraman’ın ölümünden sorumlu olan Vartolu’yu, Saadet ve çocuğu için öldürmediğini söylediyse, aynı şekilde Efsun’un hamile olduğunu öğrenirse bunu yapmaya vicdanı zaten elvermez. Kısacası büyük yüzleşmenin yaşanacağı bu sahnede, Efsun Cumali’nin elinden kurtulmuş olacak. Tabi bu noktada akıllara gelen senaryolardan biri de; Remzi ve Çağatay konusu. Cumali Efsun’un evini Remzi’den öğrenmişti ve Çağatay’ın adamı olan Remzi bu durumu ilk iş olarak Çağatay’a anlatacaktır. Efsun’a karşı farklı duygular besleyen Çağatay ise; elbette Efsun’un ölmesini hiçbir şekilde istemez. Hatta Çağatay’ın Cumali’ye karşı kullanacağı çok büyük bir kozu var… Bu konuya Vartolu meselesini anlattıktan sonra yeniden geleceğiz… Şimdi gelelim herkesi üzen ve herkesin merak ettiği Vartolu mevzusuna… Önce Mahsun ayrıldı, sonra Azer’in vedasını izledik, ondan sonra da Arık Böke’nin acı vedasına şahit olmuştuk. Şimdi de Vartolu, Cumali’yle tartışıp evden kovulduktan sonra Afganistan senaryosuyla diziden ayrıldı. Fakat bu ayrılık daimi değil, geçici olacak. Peki Vartolu neden ayrıldı ve ne zaman dönecek? İlk olarak şunu söyleyelim; Vartolu’nun kısa bir süreliğine diziden ayrılma sebebi senarist, yapımcı veya başka bir sebep değil. Tamamen kendisiyle alakalı bir durum. Biliyorsunuz aynı zamanda tiyatro oyunları olan Vartolu, ’12 numaralı adam’ oyunu için çeşitli yerlerde sahne alıyor. Hem tiyatro oyunlarını sahnelemek için hem de bu korona sürecinde aile içine kapanma sebebiyle Vartolu kendi isteğiyle geçici olarak diziden ayrılmış oldu. Fakat elbette bu süreçte Vartolu’yla ilgili senaryolar olmaya devam edecek. 




Hatta bol bol sesini duyacağız. Gerek Yamaç’la konuşurken, gerek Saadetle ve Medet’le konuşurken Vartolu’nun sesini duymuş olacağız. Ama yine de bu durum Vartolu’nun yokluğunu fazlasıyla hissettirecek. Hatta izleyicilerden daha şimdiden tepkiler gelmeye başladı. Bu nedenle hem Vartolu’nun yokluğu reytingleri etkileyeceği için hem de senaryo açısından Vartolu’nun diziye dönüşü çok uzun sürmeyecek. En az 3, en fazla 6 bölüm içinde diziye dönmesi beklenecek ve üstelik öyle bir dönüş yapacak ki, beraberinde sır dolu bombayı da patlatacak. Vartolu Almanya’ya gidip döndüğü zamanda da hedefine ulaşarak sır dolu bombayı patlatmıştı ve şimdi yine aynı şekilde bir yolunu bularak Afganistan’daki hedefine ulaşacak ve döndüğünde Halil İbrahim bombasını, yani Cumali amca bombasını patlatacak. Vartolu’nun gidişi Halil İbrahim senaryosuna bağlanınca, doğal olarak Cumali Amca konusu da biraz ertelenmiş oldu. Bu konu Vartolu’nun dönüşüyle eş zamanlı olarak işlenecek. Yani Vartolu’nun dönüşü ayları bulan çok uzun bir zamana yayılmayacak. Bunun yanı sıra Vartolu, dönüşüyle ilgili müthiş bir spoiler verdi. Hatırlayın, Cumali’yle tartışırken, “Sen yerlerde sürünürken geri geleceğim” demişti ve durum aynen bu şekilde olacak. Cumali derbeder bir hale gelecek ve o zaman geldiğinde, Vartolu’nun da dönüşü gerçekleşmiş olacak. Elbette bu süreçte Vartolu’yu fazlasıyla özleyeceğiz. Peki Cumali nasıl derbeder bir hale gelecek? Şimdi gelelim bu konuyla birlikte, diğer bomba mevzulara… Cumali giderek köşeye sıkışıyor ve artık Selim, Emmi ve diğer elemanlar bile Cumali’nin bu işi yönetemediğini söylemeye başladı. Hatta Selim bunu doğrudan Cumali’nin yüzüne karşı söyledi. Geçtiğimiz haftalarda Selim’in Kahraman’la olan flashback sahnelerinde, Selim’in Çukur’un başına geçeceğinin sinyali verilmişti ve şimdi bu zaman geldi çattı diyebiliriz.



 Selim artık yavaştan Çukur’un başına geçecek ve Çukur’da Selim Koçovalı dönemi başlayacak. Peki Cumali’ye ne olacak? Öfkeyle hareket edip sürekli yanlış hamleler yapan Cumali, son olarak Tefeci Sermet’e bulaşarak yüklü nakit para karşılığında tapuları teslim etti. Durum tam da Çağatay’ın istediği gibi oldu. Her yerde eli kolu olan Çağatay, tapuları ele geçirerek Cumali’ye karşı müthiş bir koz elde etti. Bu arada Çağatay yine geçtiğimiz bölümde teslimat konusunda zekasını göstererek, sağlam bir düşman olduğunu, stratejik hareket ederek Koçovalıları zor duruma düşüreceğini bir kez daha göstermiş oldu. Çağatay’ın ön planda olacağı bu süreçte, Cengiz Erdenet bir hayli geri planda kalacak. Seren Erdenet’i zaten Arık Böke’nin ölümünden sonra hiç görmedik. Kulkan’ın gelmesine ise en az 2 bölüm daha var. Evet tapuları ele geçiren Çağatay her zaman ‘zaaflardan faydalanma’ taktiğini uyguluyor ve böylelikle Cumali’yi istediği gibi kullanabilecek. Tapularla tehdit edecek ve elini kolunu bağlayacak. Bu süreçte Selim sahne alacak, Cumali ise pişmanlık ve öfkeyle karışık bir ruh hali içerisine girecek. Yamaç’ın deyimiyle öfkesinin büyük kısmını kustu ve hatta Yamaç’ı teslimat sırasında kurtararak yumuşama belirtileri göstermişti ancak, eline yüzüne bulaştırmayı da ihmal etmedi.



 Cumali karakteri bu diziye fazlasıyla renk katıyor ancak onun için pek olumlu senaryolar beklenmiyor. Cumali’yle ilgili yaşanacak olumsuz senaryolara hazır olun dostlar… Şimdi gelelim Karaca’nın senaryoya yön veren ince planlarına. Azer’i öldürdükten sonra kafasında sürekli planlar kuran Karaca, artık harekete geçti ve Cumali’nin öfkeli yapısını iyi bildiği için onu Efsun konusunda gazladı. Kendisinin Azer’i öldürerek gerekeni yaptığını, fakat İdris Koçovalı’nın ölümünde sadece Azer’in parmağının olmadığını, aynı zamanda bu işin içinde Efsun’un da olduğunu söyleyerek planlarını uygulamaya başladı. Tabi sıra Akın’a da gelecek. Ama Karaca Akın’dan önce Efsun’un ölmesini istiyor. Öte yandan Akın konusunda ise Sultan’a baskı yapacak ve Akın’ı Sultan’ın öldürmesini isteyecek. Sultan’ın bunu yapamayacağı bilinen bir durum. Hal böyle olunca Karaca bu defa Sultan ve Cumali’ye karşı kinlenecek. Neden Akın ve Efsun’un bedel ödemediğini, neden hâlâ hayatta olduklarını sorgulamaya başlayacak. Elbette bu süreç birkaç bölüme yayılarak yaşanacak. Şimdi sizi, geçtiğimiz bölümde yayınlanan bir duvar yazısına götürelim. Dikkat edenler daha iyi hatırlayacak; Aliço’nun anlattığı hikayeyle gerçekleri daha iyi kavrayan Sultan, büyük bir pişmanlık duyarak ağlamaya başladı ve o sırada duvar yazısında, “Her zaman ağladığı belli olmasın diye soğan doğrayan anne” gibisinden bir cümle gördük. 




Bu cümlenin hemen yanında ise ‘Dikkat! Ölüm tehlikesi’ yazıyordu. Çukur’da duvar yazılarının bazen sağlam spoilerlar verdiğini hepimiz Çukur izleyicisi olarak iyi biliyoruz. Bu yazının Sultan’ın ağlamasıyla eş zamanlı olarak gösterilmesi tesadüf olmayabilir. Kısacası birkaç bölüm içinde Sultan’a veda edebiliriz dostlar. Öte yandan Sultan Yamaç’ın eve ve Çukur’a geri dönmesi için harekete geçecek. Bu süreçte Cumali’yle araları açılacak. Cumali ise aksiyonlarına devam edecek. Öte yandan yine geçtiğimiz bölümlerde Ayşe’nin de, ölümün simgesi olan portakalla aynı karede olması, onun da ölüm zamanının yaklaştığını göstermiş oldu. Tabi bir de Çukur’un has adamlarından birine veda edeceğiz… Önümüzdeki bölümde birkaç farklı bölgede heyecanın üst düzeyde olacağı çatapat sahneleri olacak. Aksiyon dolu bu sahnelerin çekimleri tamamlandı. Öte yandan bir de Akın ve Aliço arasında herkesi ekranlara kilitleyecek, heyecan dolu bir sahne olacak. Bununla beraber bir de Murtaza-Çağatay senaryosuna şahit olacağız. Geçtiğimiz sezon Çağatay’ın yakalanmasında parmağı olanlardan Murtaza, bunun hesabını elbette Çağatay’a verecek. Daha doğrusu Çağatay bunun hesabını Murtaza’dan soracak. Öte yandan Celasun’un son birkaç bölümdür hiç gözükmemesi dikkatlerden kaçmadı. Evet Kubilay Aka koronaya yakalanmıştı fakat atlatalı çok olmasına rağmen henüz Çukur’da göremedik. Bu da izleyicilerin haklı olarak tepkisini çekti. Tabi bir de Nehir senaryosu var. Gizemli senaryosuna giriş yapılmıştı fakat onu da son 2 bölümdür göremiyoruz. Yamaç’ın hali hazırda 2 farklı kadından da çocuğu var. Nehir’in aldırdığını sanıyor fakat gerçek er ya da geç ortaya çıkacak. Yamaç çok zor bir seçim arasında kalacak. Fakat bu süreçte bu 2 karakterden birinin veda etmesi bekleniyor. Sizce kim veda etmeli, Nehir mi, Efsun mu? Düşüncelerinizi yorumlarda mutlaka belirtin dostlar… Önümüzdeki günlerde yeni videolar gelmeye devam edecek. Kaçırmamak ve anında haberdar olmak için bildirimleri açmayı unutmayın dostlar. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın… 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Can Yaman Oynadığı Diziler Ve Filmler 2020

Can Yaman Oynadığı Dizi Ve Filmler Hangileri ? Can yaman rol aldığı dizi ve filmler ! Can yaman dizileri ! Can Yaman Kimdir ? Can yaman türk aktördür. Bir çok dizi ve filmde rol almış , bir çok ödüle layık görülmüştür.   Erkenci Kuş  (2018-209) Hikâyesi : Yazar olma arzusu olan genç bir kız olan Sanem, ailesi tarafından düzenli bir evlilik ve uygun bir iş bulmak için seçim yapmak zorunda kalıyor. Bir reklam şirketinde yeni bir işe girerken, yakında patronu Jan'a düşer Hangimiz Sevmedik  Rol Adı : Tarık Çam  (2016-2017) Hikayesi : "Hangimiz sevmedi?" TV serisinin başlığı ve ayrıca hikayenin ana arsa içinde ... 2013 yılında öldü efsanevi türk şarkıcı ve oyuncu Müslüm Gürses, için bir onur işareti İnadına Aşk   Rol Adı :Yalin Aras (2015-2016) Hikayesi :Bu hikayede, aynı firmada çalışan ama birbirleriyle çok iyi anlaşmayan Defne ve Yalin'in komik hikayelerini izleyeceksiniz. Will Defne Yalin ile ... aşık başlar Gönül İşleri   Rol Adı : Bedir  (2014-2015) Hikayesi : Annele

Bahar Yeli Hint Dizisi Final Bölümünde Neler Olacak?

 Bahar yeli dizisi final bölümünde neler olacak dizi ne zaman final yapacak?  Bahar Yeli Hint dizisi orijinal bölümü 325’dir. Bizde bu durum değişiyor. Çünkü Hindistan’da dizilerin bir bölümü 20 dakika civarında yayınlanıyor. Bizde ise 1 saat 20 dakika kadar sürüyor. Beş bölüm birleştirilip yayınlandığı da oluyor. Bu yüzden bizde orijinal bölümler birleştirilerek yayınlandığında 65-85 bölüme tekabül edebilir. Dizi yayından kalkmaz ve yayın saati değişmez ise normal şartlarda şubat, mart ayına kadar sürecek gibi görünüyor. Bahar Yeli dizisinde Yaş ve Arti’nin hikayesini izliyor olacağız. Dizi Phopal şehrinde geçiyor. Arti kendisini aldatan kocasından ayrılmış oğlu Anş ile yaşarken; Yaş’ta eşini kazada kaybetmiş ve kendisini kızlarına adamıştır. Yaş’ın babası ikiliyi bir araya getirerek evlenmelerini ister. Burada Yaş eski karısını özlüyor ve yeniden evlenmeyi istemiyordur. İkili çocukları için evlenmeye karar verir. Arti, Yaş’a aşık olurken Yaş ise bu durumu reddeder. Üstelik Arti aş

Tamer Karadağlı Açıkladı ! Çocuklar Duydu Başlıyor !

Tamer Karadağlı Açıkladı ! Çocuklar Duydu Başlıyor ! Tamer Karadağlı çocuklar duymasın yeniden başlayacak mı ? Sorularına yanıt vererek ; Çocuklar Duymasın , Çocuklar Duydu olarak TV macerasına devam edeceğini açıkladı . ÇOCUKLAR DUYDU OYUNCU KADROSU Ne yazıkki Çocuklar Duydu dizisinde Tamer Karadağlı olmayacak , onun yerine başka oyuncular ile görüşülmeye devam ediyor. Şuanlık Haluk karakterini kimin canlandıracağı konusunda bir karar verilmedi . İzleyicilerden Haluk karakteri için Birol Güven'e gelen öneriler ile belli olacak . Ayrıca Instagramdan Net Bilgi Verdi... Çocuklar Duydu Ne Zaman Başlıyor ? Çocuklar Duydu dizisi için henüz hazırlıkları devam ediyor. Projenin henüz bir yayın tarihi verilmedi. Bu Eylül'mü ? yoksa dahamı erken ? Bunun cevabı belirtildiğini koruyor. Tamer Karadağlı Kimdir ? Tamer Karadağlı, 1967 Ankara doğumludur. Aslen Azeri kökenli Kars Sarıkamışlıdır. Ailesi ilkokula başlamadan ABD'ye yerleşmişler. Tamer Karadağlı, Türkiye'ye dön